Henna Peltoniemi

Peltoniemi on vuoden 2020 tapahtuman puhuja.

Mitä olet opiskellut ja miten päädyit tähän vaihtoehtoon?
Lukiossa minua kiinnostivat opettaminen sekä luonnontieteet, erityisesti biologia ja maantiede, ja ajattelin ensin lähteä opiskelemaan niitä. Jostain sitten hoksasin sen, minkälaiset mahdollisuudet tekniikan opiskelu antaa maailman pelastamiseen ja löysinkin itseni LUTin ympäristötekniikan koulutusohjelmasta.

Miten sinusta tuli koulutuspäällikkö?
Valmistuttuani DI:ksi työskentelin ensin yliopistolla koulutuksen kehittämiseen liittyvissä tehtävissä, ja sitten pari vuotta pienehkössä teknisen kaupan yrityksessä laatuun ja ympäristöön liittyvissä projektinhallintatöissä. Mielen pohjalla kyti kuitenkin kaipaus koulutuksen pariin ja ryhdyin katselemaan ympärilleni mahdollisuutta yhdistää kouluttaminen ja tekniset asiat. Onneksi löysin nykyisen työni suuressa pohjoismaissa toimivassa teknisen kaupan yrityksessä, jossa vastaan erilaisten tietojärjestelmäkoulutuksien suunnittelusta, kehittämisestä ja varsinaisesta kouluttamisesta.

Mikä on parasta työssäsi?
Työssäni parasta on ihmisten kanssa toimiminen. On hienoa nähdä, kun yhdessä suunnitellut asiat muuttuvat yhteiseksi toiminnaksi ja näkee myös oman käden jäljen muiden ihmisten toiminnassa.

Mitkä ovat olleet urasi kohokohtia ja tärkeimpiä oppeja?
Tärkeintä työssä on uskaltaa olla oma itsensä. Itsensä muottiin pakottaminen ei tunnu pidemmän päälle koskaan hyvältä. Pitää tuntea itsensä ja olla rohkea. Täytyy myös uskaltaa kokeilla ja testata asioita, ja pyytää mielenkiintoisia ja haastavia tehtäviä.

Uran onnistumiset ja kohokohdat liittyvät tilanteisiin, jolloin olen toiminnallani osoittautunut toisten ihmisten luottamuksen arvoiseksi. On mahtavaa, kun saa erilaisia mahdollisuuksia ottaa omat kyvyt täyteen käyttöön sekä päästä näyttämään, mitä osaa.

Mitä odotat tulevaisuudelta?
Toivon saavani jatkossakin tehdä mielenkiintoisia projekteja koko konsernille eli tarkastella oppimiseen ja kehittymiseen liittyviä näkökulmia yhteispohjoismaisesti. Olipa koulutuksien aihepiirinä tietojärjestelmät, johtaminen tai vaikka myyminen, tietynlaisen prosessinomaisuuden hallinnalle ja kokonaisuuden hahmotuskyvylle on tarvetta.

Kenelle tämä on sopiva uravaihtoehto?

Työni kaltainen homma sopii henkilölle, joka tykkää olla ihmisten kanssa tekemisissä ja tykkää monipuolisesta tekemisestä. Työssä saa verkostoitua, toteuttaa tutkimushaluisuuttaan ja tyydyttää uteliaisuuttaan.

Mitä terveisiä haluat lähettää uravalintaa pohtivalle nuorelle?
Tekniikkaa tarvitaan jota päivä = Sinua tarvitaan joka päivä!

Vuoden 2020 verkkotapahtuman puhujat:

Victoria Palacin

Sonja Heikkilä

Mira Hulkkonen

Merja Teirikangas

Marja Matinmikko-Blue

Mari Lundström

Henna Peltoniemi

Hele Savin

Heidi Piili

Essi Jukkala

Asta Pellinen-Wannberg

Anne Jalkala

[contact-form-7 404 "Not Found"]